Délegyházi kertes ház felújítása

Délegyházi kertes ház teljes felújítása (bontás, burkolás, víz- és fűtésszerelés, villanyszerelés, nyílászárók cseréje, beázás megszüntetése, kijavítása, falak és a mennyezet egyenetlenségeinek javítása).

Bontás
A fal- és a padlóburkolat nagyon nehezen lehetett felvésni, köszönhetően a több mint 10 éves burkolói munkának.
Régi építésű ingatlan révén szoktak meglepetések érni minket a bontás alkalmával. Például a fürdőszobában a zuhanyzó egyik fala a WC falához képest több mint 5 cm-rel beljebb volt.  Ilyenkor feltesszük a kérdést, hogy mi indokolta a fürdőszoba kicsinyítését. A válasz, hogy leginkább semmi, felesleges 5 cm vakolatot véstünk le a falról.

Festés
A régi festék eltávolítása minden esetben kötelező, mert egy lehet hosszútávon stabil festést kialakítani (hozzátapad, nem púposodik fel az új festékréteg). A teljes felület csiszolása után kerülhet fel a simítóvakolat (köznyelven glettanyag).

Gipszkartonozás
A ház bizonyos falrészei (például a kéménynél) egyenetlenek, nem derékszögesek a sarkok, a helyiségek mennyezete görbék. Erre a leggyorsabb megoldás, ha gipszkartonnal elburkoljuk.
A nappaliban a falakon rejtett fényforrások kerülnek kiépítésre, amelyek szintén gipszkarton szerkezetbe lesznek szerelve.

Vízszerelés
A fürdőszobában a zuhanyzó helyett kád lesz, emiatt a mosdó vízcsöveit át kell szerelni a fürdőszoba másik oldalára.

Fűtésszerelés
Az ingatlanon a közművek közül a gáz nem található meg ezért a fűtés elektromos kazánnal vezérelt padlófűtéssel lesz megoldva.

Felújításokhoz javasolt új technológiás padlófűtéssel – az amúgy is alacsony belmagasság miatt – rengeteg helyet lehet megtakarítani. Ez a technológia mindössze 15 mm. Ez a magasság a rendszerlemez, a lemezben lévő fűtéscső és a kitöltő anyag együttes összes magassága. Jelenleg ez a piacon kapható legvékonyabb padlófűtésrendszer.

A rendszerlemez alá ajánlott a hagyományos padlófűtésnél is használt lépésálló hőszigetelést tenni, amelyre már telepíthető az öntapadó ragasztóval ellátott, fekete rendszerlemez. A fűtéscsövet lehet 5, 10 és 15 cm-es osztással is fektetni, vagyis minél sűrűbb, annál jobb.

Nyílászárók cseréje
Két szobában indokolt volt a régi nyílászárókat kétszer akkorákra cserélni, a teraszajtó a rossz nyitásirány miatt, a bejárati ajtó pedig a gyenge minőség miatt volt szükséges lecserélni. A nyílászárókat a www.ujablak-ajto.hu partnerünktől szereztük be.

« A 2 »