Új építésű, kültéri, feszített víztükrű úszómedence

Ezt a munkát más kivitelezők kezdték el, én félkész állapotában vettem át. Rengeteg olyan hiba volt, amelyeket korrigálni kellett, hogy egy jól kinéző úszómedencét kapjunk.

Úszómedence betonszerkezet

Feszített víztükrű medence lévén a betonszerkezet pontosságával az előző kivitelező semmit sem foglalkozott. A medence szegélyt körbe több mint 20 méteren le kellett vágni, betoncsiszolóval fel kellett csiszolni. Majd a csiszolás után újra alapozni, vízszigeteleni.

Úszómedence aljzat

Burkolás előtt végigkopogtattam az úszómedence aljzatát, hogy van-e olyan rész, ahol kopog. Sajnos, több helyen is (kb. 5-7 m2-es részen fel kellett szednem ezt a néhány centiméter vastagságú anyagot. Volt olyan hely, ahol különösebben vésni sem kellett, könnyedén feljött a néhány tenyérnyi nagyságú anyag. Ennek oka az lehetett, hogy a felületet nem portalanították és alapozóval sem kenték le.

Úszómedence falburkolata

A falburkolat 95%-ban kész volt, így ehhez kellett igazodnom. A fali csempék fugaszélessége többnyire 3 mm, helyenként viszont 4 mm. Ennek esztétikai jelentősége van, ugyanis a padlón lévé ős a falon lévő fugák egymáshoz képest el fognak csúszni.

Vályúburkolat

A megrendelők ritkán szokták kérni a vályú kiburkolását. Ebben az esetben 30 cm x 30 cm-es járólap került a vályúba.

Szegélykő

A szegélykő burkolásának nehézsége, hogy a kő egyedi készítésű, 2 + 2 cm-es vastagságú, aminek van külső és belső eleme, középen a vályúráccsal. Tovább nehezítette a helyzetet, hogy a medence nem derékszöges, az oldalai nem párhuzamosak.