2019. november-2020. február | XVIII. kerületi családi ház felújítása

Ügyfelünk már áprilisban megkeresett minket a ház felújításával kapcsolatosan, viszont a leterheltség miatt nem tudtunk november végénél előbb nekilátni.

Bontás
A bontás alkalmával mindig kérdéses, hogy mit találunk a padlóban, falban. A két szobában a hajópadló alatt salakot és földet találtunk. A betonozás előtt ezt a szükséges mértékben el kell távolítani, és be kell állítani a lépésálló hőszigetelés és beton együttes szintjét.

Aljzatbetonozás
A betonszerkezet alá hőszigetelést tettünk, ezzel csökkentve a beton és a burkolatból áradó hideget. Betonozás előtti kihagyhatatlan anyag a dilatációs habszivacs, amelyet a falhoz rögzítve helyezünk el. A szivacs után a beton alá fólia, amire a betonacélháló kerül. A háló alá távtartókat teszünk, hogy a beton folyjon az acélháló köré, ezzel biztosítva a beton erősségét. A hálók toldásánál az egymástól különálló táblákat átfedéssel tesszük, majd betonacél kötözővel egymáshoz rögzítjük.

Burkolás előtti alapozás
A fürdőszoba fala a régen használatos olajfestékkel volt lefestve, amire nem lehet se vakolni, se burkolni. Előtte a sokszor használt érdesítős alapozóval kell lekenni.

« A 2 »