A megbecsültségről

2009 óta, első „munkahelyként” magánszemélyeknél úszómedencéket – kültéri medencék esetén szezonálisan, beltéri  esetén egész évben –  karbantartok. Ez a tevékenység a burkoláshoz képest jobban szervezhető és ütemezhető, viszont rendszeres, heti elfoglaltságot jelent nem aktívan használt úszómedencék esetén is.

Ennek a cikknek azért a megbecsültség címet adtam, mert ez tükrözi leginkább, amiért van értelme akár úszómedencét takarítani, akár lakást felújítani. Ez a megbecsültség részben anyagi/javadalmazásbeli, részben pedig, – ami a fontosabb – bizalmi. Bizalmi, mert ügyfeleink ránk bízzák és megbíznak bennünk a lakáskulcs átadásával, hogy a lakásban található értékek maradéktalanul a helyükön maradnak a kivitelezés befejezése után is. Hiszünk abban, hogy korrekten, hosszútávon érhetünk el sikereket és ügyfélkapcsolatokat, nem pedig rövidtávon, minél gyorsabban, egyszerűbben. A sikerért meg kell dolgozni!

Kültéri úszómedencék esetén tavasz végén, nyár elején tavasziasításra (Tavasziasításról: Kültéri úszómedence tavasziasítása), beüzemelésre van szükség, amikor a téliesítő folyadékkal ellátott medencét teljes kitakarításnak vetjük alá. Ősz végén pedig téliesítésre van szükség, amikor az úszómedence szerkezetének megóvása érdekében egymás után kötözött  fagytesteket teszünk a vízbe és a medence teljes felületét takarófóliával fedjük le. Továbbá a medence csöveinek és gépészeti berendezéseinek megóvása érdekében a csöveket víztelenítjük, a gépeket kiszereljük.

Úszómedencék rendszeres karbantartásának menete

Porszívózás: az úszómedence alján és oldalán lévő szennyeződések, por, levelek feltakarítása a szűrőforgató berendezés segítségével

Gépészet ellenőrzése: a gépészeti berendezések és a porszívózásból a tartályba kerülő koszos víz kiürítése a csatornába, szűrőkosarak kitakarítása, a medencébe szükséges víz visszatöltése

Vegyszerszint beállítása: kül- és beltéri medencéknél egyaránt a pH és a klórszintet kell beállítani

+1: esetleges meghibásodások elhárítása: régebbi úszómedencéknél előfordul, hogy a sok használat miatt a medencevilágítást cserélni vagy a burkolatot javítani kell (Burkolatjavításról: Javítgatás)

Érdeklődőink bővebb információkat az úszómedencék szerkezeti építéséről, gépészeti szereléséről és medencefedésekről a www.elmenymedence.hu és a www.uszomedencefedesek.hu oldalon találhatnak.