Vízóraakna telepítése, vízóra beszerelése hibás terv alapján

Vízóraakna telepítése és vízóra szerelése kerti öntöző vízmennyiségének csatornadíjjal csökkentett elszámolása miatt

[FONTOS!!!!] A sok megkeresés miatt fontosnak tartom, hogy itt leírjam: kérem, ilyen jellegű munkával mást keressenek meg, mert ez csak egyszeri eset volt. Ezzel a bejegyzéssel az volt a célom, hogy bemutassam, milyen nehézségekkel jár egy ilyen viszonylag kis horderejű munka, ha hibás terv alapján kell valamit megépíteni, megszerelni. Egy csepeli épületgépész-tervezőt tudok ajánlani, aki más munkánál már a segítségemre volt, de teljes kivitelezést ügyintézéssel nem tudunk vállalni. Megértésüket köszönöm!

Földmunka
Meglévő, szépen megépített és karbantartott kertben kizárólag a kézi földmunka jöhet szóba. Előfordulhat, hogy míg a felső, termő réteg viszonylag könnyen ásható, addig az alatta levő rétegek csak nehezen, csákánnyal. Szerencsére itt viszonylag könnyen lehetett ásni.

Meglévő vízvezetékek és terv
Nehéz földmunka ugyan nem volt, viszont a tévesen, gépésztervező által megrajzolt terv hibás volt. Sem a mérendő vízvezetékek méretét ( 25-ös vagy 32-es KPE cső), sem a vízvezetékek rendeltetését (pl. a házba menő vízvezeték, kis házba menő vezetékek, öntözővezetékek) nem sikerült helyesen lerajzolni. Emiatt a gödör egyik részét újra fel kell tárni, hogy egy másik, a terveken nem szereplő vezeték elé kössük be a vízórát. Vélelmezzük, hogy ez lesz az öntöző gerincvezetéke, amelyen mérni kell az átmenő vízmennyiséget.

Sikerült megtalálni az öntöző gerincvezetékét, így a vízóra is bekerült a megfelelő, mérendő helyre.