Egy munka helyszíni felmérése

Fontosnak tartom, hogy már a munka helyszíni felmérésekor tudja az ügyfél, hogy mit szeretne, és hogy mit lehet kihozni abból a helységből, felületből.

A burkolatok

A legszerencsésebb az ügyfélnek és a kivitelezőnek egyaránt, ha a felméréskor már tudja, hogy milyen burkolattal és milyen burkolási képet szeretne. Sok esetben a kivitelezés ideje alatt módosul a burkolatok mérete, ami megzavarja a kivitelezést.

A felületek

Az esetek nagyobb részében felújításnál szükséges arra odafigyelni, azzal számolni, hogy nem az a felület fogad minket, amire a burkolat fel- vagy lekerül.

Ennél az ingatlannál a meglévő hidegburkolatra kerül fel az új hideg- és meleg burkolat is. Ahhoz, hogy szakszerűen lehessen a meglévő burkolatra ragasztani, tapadóhíd alapozóra lesz szükség.

Az ügyfél igényei

Minden munkánál egyedi igények vannak, ezért fontos a pontos kommunikáció az ügyféllel. Például a belsőépítészeti terven más méretű burkolatot rajzoltak be, mint amit az ügyfél a megbeszéléskor elmondott, és már megvásárolt.

Felhasznált építőanyagok

A felhasznált építőanyagok függnek a burkolatok méretétől és az ügyfél igényeitől.
1) A burkolatok mérete: minőségi csemperagasztók esetén a burkolatok mérete meghatározza, hogy milyen minőségű, teherbírású anyagot használjunk fel. Nagyobb méretű lapok esetén erősebb, nagy méretű lapok esetén extra erősségű ragasztó javasolt.
2) Az ügyfél igényei: az adott helyiségben kell-e vízszigetelni, milyen minőségű és színű fugaanyaggal kell fugázni.